Nieuwe Hyundai Tucson

Nieuwe Hyundai Tucson

Volledig nieuwe, high-tech topper met fascinerend design

  • Niet zomaar een evolutie, maar een Hyundai designrevolutie
  • Nieuwe Parametric Hidden Lights – unieke designinnovatie
  • De beste veiligheidsuitrusting in zijn klasse
  • Het meest geëlektrificeerde motorenpalet in het compacte SUV-segment, waaronder hybride, plug-in hybride en 48-volt milde hybrid

Offenbach/Kontich – 15 september 2020

Hyundai Motor heeft de volledig nieuwe Tucson onthuld, die uitpakt met een geavanceerd, experimenteel design en toptechnologie, en daarmee de lat in het compacte SUV-segment nog hoger legt. Daarbovenop beschikt het model over het meest geëlektrificeerde motorenpalet in zijn klasse, waarmee hij Hyundai’s toewijding aan proper rijden onderstreept.

De volledig nieuwe Tucson is de vierde generatie van Hyundai’s succesvolle bestseller, met wereldwijd meer dan 7 miljoen verkochte exemplaren sinds zijn lancering in 2004. Daarvan vonden er 1,4 miljoen een koper in Europa. Dat maakt hem tot de bestverkopende SUV van de constructeur over heel de wereld. Hyundai’s nieuwe compacte SUV komt op de markt met een revolutionaire en ambitieuze nieuwe look die de nieuwe ‘Sensuous Sportiness’ designidentiteit van het merk volgt.

Door het meest geëlektrificeerde motorenpalet van het compacte SUV-segment aan te bieden, waaronder hybride, plug-in hybride en 48-vold milde hybride opties, voltooit de nieuwe Tucson de elektrificatie van Hyundai’s SUV-gamma in Europa. Andere geëlektrificeerde SUV’s van Hyundai zijn de volledig elektrische en hybride uitvoeringen van de Kona, de NEXO, de tweede generatie elektrische wagen met brandstofcel, en de Santa Fe met hybride en plug-in hybride keuzemogelijkheden. Door zijn nieuwste modellen te elektrificeren, versterkt Hyundai zijn positie als constructeur met het breedste gamma van geëlektrificeerde aandrijflijnen. 

De nieuwe Tucson rolt uit verschillende fabrieken, en wordt ook de derde generatie van het model die in Europa gebouwd wordt, bij de Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC) fabriek in het Tsjechische Nošovice. De tweede generatie van de Tucson was het eerste model dat HMMC bouwde. Dit benadrukt het belang dat Hyundai hecht aan de Europese markt.

Download hier het volledige persbericht met meer info 200915-NewTucson-RevealBelux_NL.pdf - 434 KB

 

Over Hyundai Belux Newsroom

Hyundai Belux - Korean Motor Company is de officiële invoerder van Hyundai voor België en Luxemburg. Vermeldingen van bepaalde uitrustingen en specificaties in nieuwsberichten op deze website zijn niet bindend. Sommige verwijzingen, uitrustingen en cijfers zijn mogelijks bedoeld voor modellen buiten de Belux markt. Ook prijsstellingen, kortingen of andere acties zijn niet bindend en mogelijks beperkt in de tijd.

Hyundai Belux - Korean Motor Company est l’importateur officiel pour Hyundai en Belgique et au Luxembourg. Les informations de certains équipements et spécifications mentionnées sur ce site ne sont pas contraignantes. Certaines références, équipements et chiffres peuvent être destinés à des modèles extérieurs au marché Belux. Les prix, réductions ou autres actions ne sont pas contraignants et peuvent être limités dans le temps.

Twitter: @Hyundai_B_News

Hyundai Belux Newsroom
Korean Motor Company nv - Hyundai Belux
Pierstraat 229 - 2550 Kontich