Nieuwe i20 verleidt met elegant en sportief design

  • Hyundai i20 wil klanten binnenhalen met opgefrist design en gedurfde kleurencombinaties.
  • Model is uitgerust met de nieuwste en voor zijn klasse toonaangevende slimme technologieën.
  • Nieuwe i20 blijft functionaliteit en veiligheid aanbieden dankzij verschillende comfort- en gemaksfunctie.

Kontich/Offenbach, 10 mei 2023 - Hyundai Motor heeft de nieuwe i20 onthuld, die de weg op gaat met een opgefrist en stijlvol design. Het veiligheidspakket en de best-in-class connectiviteitsfuncties van de auto maken er een van de meest volledige pakketten in zijn categorie van.

Elegant en sportief design

De nieuwe i20 pakt uit met een strak en modern uiterlijk dat een in het oog springend statement maakt op de weg. De vorm en het patroon van de voorbumper, alsook het radiatorrooster zijn beter gemaakt om een elegante look met sportieve elementen te creëren. Aan de achterzijde prijken nu een nieuw ontworpen bumper en een uniek ontwerp van de achterlichten. Als aanvulling zijn er nieuw vormgegeven 16- en 17-duimsvelgen.

Het design van de i20 werd al geprezen om zijn emotionele en dynamische stijl die proporties, architectuur, styling en technologie zowel aan de buitenkant als in het interieur op elkaar afstemt. Het model behoudt zijn sportieve voorkomen dankzij het lage dakprofiel en de lange wielbasis. Deze kenmerken schaven aan de aerodynamica van de auto door de luchtweerstand te verlagen, wat het rijgedrag verder opkrikt en de brandstofefficiëntie verhoogt. Een dynamische lichtsignatuur accentueert zijn gedurfde totaal-look, onderstreept door Z-vormige achterlichten met LED’s. Ondanks zijn compacte B-segmentafmetingen biedt de nieuwe i20 klanten veel binnenruimte, met een koffervolume van 352 liter met de achterbank in stelling en 1.165 liter met de achterbank neergeklapt.

Deze nieuwe toevoeging aan het gamma van Hyundai is verkrijgbaar in acht lakkleuren Drie exterieurkleuren zijn gloednieuw: Lucid Lime Metallic, Lumen Grey Pearl en Meta Blue Pearl. Behouden kleuren zijn Atlas White, Phantom Black Pearl, Aurora Grey Pearl, Dragon Red Pearl en Mangrove Green Pearl.

Naadloze technologie

De nieuwe i20 is uitgerust met de nieuwste connectiviteitsvoorzieningen voor een nog comfortabelere interieurbeleving voor de inzittenden. Het model is opgewaardeerd met een standaard 4,2 duim groot LCD-tellerdisplay, USB type-C, de tweede generatie eCall op basis van het 4G-netwerk en kaartupdates via Over-the-Air (OTA).

Het model blijft functies bieden die in de vorige versie al populair waren, zoals de optionele tellerpartij van 10,25 duim, een centraal display van 10,25 duim, Apple CarPlay en Android Auto, een draadloze lader en de nieuwste update van Bluelink®-telematica.

Meer veiligheidsvoorzieningen van het Hyundai Smart Sense zijn nu standaard. De Forward Collision-Avoidance Assist (FCA) omvat naast 'City', 'Interurban' en 'Pedestrian' nu ook 'Cyclist'. FCA helpt bij het detecteren en het vermijden van mogelijke ongevallen met voorliggende obstakels. Lane Following Assist (LFA) zorgt ervoor dat het voertuig zijn gekozen koers aanhoudt.

Voor extra gemoedsrust zijn er ook optionele veiligheidssystemen beschikbaar. Rear Cross-traffic Collision Assist (RCCA) remt af bij het achteruitrijden uit een parkeervak als er een botsingsrisico met voertuigen achterop of langszij wordt gedetecteerd. Blind-spot Collision-avoidance Assist (BCA) maakt gebruik van visuele waarschuwingen die op de buitenspiegels verschijnen als een ander voertuig wordt gedetecteerd. De activatie van BCA vermijdt een botsing of vermindert de impact ervan. Navigation-based Smart Cruise Control (NSCC) gebruikt het navigatiesysteem van de auto om te anticiperen op bochten of rechte stukken op snelwegen en past de snelheid aan voor veiliger rijden.

Meer gemak voor meer comfort

Als een slimme keuze voor Europese bestuurders zal de nieuwe i20 klanten aantrekken die op zoek zijn naar een elegant en sportief design. Het vernieuwde model vervangt gloeilampen door LED-technologie voor een betere binnenverlichting en beschikt nu over meerkleurige sfeerverlichting, zodat passagiers de kleur van de interieurverlichting aan hun stemming kunnen aanpassen. De auto is leverbaar met een BOSE® Premium Sound System.

Motoropties voor een optimaal brandstofverbruik

Onder de motorkap kan een milde hybride motor op 48 volt worden gekoppeld aan de 1.0 T-GDi-motor van de nieuwe i20 - verkrijgbaar met 100 pk of 120 pk. Het milde hybride systeem op 48 volt is ontworpen met het oog op maximale efficiëntie en prestaties en draagt bij tot een afname van het brandstofverbruik en de koolstofuitstoot (de beschikbaarheid van deze motorisatie is marktspecifiek).

Het model is leverbaar met een zeventrapstransmissie met dubbele koppeling (7DCT) of een Intelligent Manual Transmission (iMT) met zes versnellingen, voor een soepele en toch responsieve rijervaring. Bij het loslaten van het gaspedaal kan de iMT de motor loskoppelen van de transmissie, waardoor brandstof wordt bespaard doordat de auto op ​ een ‘zeilmodus’ overgaat.

De productie van de nieuwe i20 staat gepland voor het derde kwartaal van 2023 in Hyundai’s assemblagefabriek in Izmit, Turkije. Meer varianten volgen later.

Het i-gamma van Hyundai

Het i-gamma van Hyundai - bestaande uit de i10, i20 en i30 - is in heel Europa een succesverhaal voor het bedrijf. Als de drie populairste modellen van het merk staat het i-gamma voor kwaliteit, betrouwbaarheid en functionaliteit en ondersteunt het zijn diverse klantenpool in hun dagelijkse leven. In de loop der tijd werd het i-gamma doorontwikkeld om een nog dynamischere styling, geavanceerdere connectiviteitsfuncties en een compromisloze toegankelijkheid alsook comfort te bieden.

Disclaimer: CO2- en emissiegegevens

De nieuwe i20 is momenteel niet te koop. De CO2-waarden voor dit model zijn nog niet vastgelegd.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Hyundai Belux Newsroom

Hyundai Belux - Korean Motor Company is de officiële invoerder van Hyundai voor België en Luxemburg. Vermeldingen van bepaalde uitrustingen en specificaties in nieuwsberichten op deze website zijn niet bindend. Sommige verwijzingen, uitrustingen en cijfers zijn mogelijks bedoeld voor modellen buiten de Belux markt. Ook prijsstellingen, kortingen of andere acties zijn niet bindend en mogelijks beperkt in de tijd.

Hyundai Belux - Korean Motor Company est l’importateur officiel pour Hyundai en Belgique et au Luxembourg. Les informations de certains équipements et spécifications mentionnées sur ce site ne sont pas contraignantes. Certaines références, équipements et chiffres peuvent être destinés à des modèles extérieurs au marché Belux. Les prix, réductions ou autres actions ne sont pas contraignants et peuvent être limités dans le temps.

Twitter: @Hyundai_B_News

Neem contact op met

Korean Motor Company nv - Hyundai Belux Pierstraat 229 - 2550 Kontich

www.hyundai.be