Presskit: Hyundai Ioniq Full Range

Presskit: Hyundai Ioniq Full Range

Met de komst van de nieuwe Ioniq Plug In (PHEV) is het gamma nu compleet.

Hyundai commercialiseert vandaag de Ioniq Plug-In Hybrid (PHEV). Daarmee breidt het merk haar Ioniq-gamma uit met een variant die de voordelen van een hybridemotor combineert met die van een volledig elektrisch voertuig.

Concreet verzoent deze plug-in hybride het comfort, het rijgemak en de stille werking van een elektrisch voertuig met het rijbereik van een hybride aandrijflijn. Bovendien kan hij bogen op een ontzettend lage CO2-uitstoot wat het voertuig fiscaal aantrekkelijk maakt voor zowel particulieren als bedrijfsvloten. Tot slot biedt ook deze nieuwe Ioniq een alomvattende basisuitrusting voor een erg concurrentiële prijs, precies zoals het een Hyundai betaamt.

Het grootste technologische verschil tussen de hybride versie van de Ioniq (HEV) en de Ioniq Plug-In Hybrid is de grotere batterijcapaciteit van 8,90 kWh (ten opzichte van 1,56 kWh) voor de PHEV. Die levert een elektrisch vermogen van 44,5 kW (of 60,5 pk) en kan de auto autonoom aandrijven over een maximale afstand van 63 kilometer. Het logische gevolg van deze uitstootvrije autonomie is dat het normverbruik bijzonder laag ligt, op 1,1 l/100 km. De overeenkomstige CO2-uitstoot van 26 g/km maakt de Ioniq Plug-In Hybrid dan ook fiscaal bijzonder aantrekkelijk voor zowel particulieren als bedrijven.  

Klik hier voor de volledige presskit.

Klik hier voor de prijslijst, technische informatie en uitrusting van de Ioniq Plug-In.