Prototype van i20 N getest

Prototype van i20 N getest

Thierry Neuville aan de slag in Zweden

  • een prototype van de nieuwe i20 N wordt onder extreme omstandigheden getest op een ijsmeer in Noord-Zweden
  • getest door Hyundai Motorsport WRC-piloot Thierry Neuville

Offenbach – 6 mei 2020

Hyundai Motor heeft twee video's vrijgegeven die wintertesten tonen met zijn meest performante modellen, waaronder een gecamoufleerd prototype van de volledig nieuwe i20 N. De video's, gefilmd in het Zweedse Arjeplog, tonen Hyundai WRC-piloot Thiery Neuville die de i20 WRC, de RM19 en de i20 N uitvoerig test in een sneeuwlandschap. Daarnaast zijn ook de eerste beelden van de volledig nieuwe i20 N vrijgegeven.

Neuville zegt over het prototype van de volledig nieuwe i20 N: “Heel interessante auto. Zeer precies. Makkelijk te controleren. De motor komt vlot op toeren en het geluid is ook interessant. Ik kijk er naar uit om ermee te kunnen rijden in het WRC!”

Over de i20 WRC zegt Neuville: “De WRC-wagens gaan echt tot het uiterste. Elk detail is precies afgesteld om de maximale prestaties te bekomen en ook om in te spelen op de rijstijl.”

Hij beschrijft de RM19 als “zeer makkelijk om mee te rijden”. Over de test zegt hij: “Ik had een glimlach op mijn gezicht omdat ik bijna voortdurend dwars reed.”

De video’s kunnen hier bekeken worden:

-    https://youtu.be/ZkLiYpKMs1g

-    https://youtu.be/LFW9AXWbZX0

Download hier het volledige persbericht met extra info 200506-i20Npreview_NL.pdf - 284 KB

 

Over Hyundai Belux Newsroom

Hyundai Belux - Korean Motor Company is de officiële invoerder van Hyundai voor België en Luxemburg. Vermeldingen van bepaalde uitrustingen en specificaties in nieuwsberichten op deze website zijn niet bindend. Sommige verwijzingen, uitrustingen en cijfers zijn mogelijks bedoeld voor modellen buiten de Belux markt. Ook prijsstellingen, kortingen of andere acties zijn niet bindend en mogelijks beperkt in de tijd.

Hyundai Belux - Korean Motor Company est l’importateur officiel pour Hyundai en Belgique et au Luxembourg. Les informations de certains équipements et spécifications mentionnées sur ce site ne sont pas contraignantes. Certaines références, équipements et chiffres peuvent être destinés à des modèles extérieurs au marché Belux. Les prix, réductions ou autres actions ne sont pas contraignants et peuvent être limités dans le temps.

Twitter: @Hyundai_B_News

Hyundai Belux Newsroom
Korean Motor Company nv - Hyundai Belux
Pierstraat 229 - 2550 Kontich