Rally van Haspengouw

Rally van Haspengouw

Grégoire Munster debuteert met Hyundai i20 R5

Kontich – 27 februari 2020

Grégoire Munster en copiloot Louis Louka maken zaterdag in de rally van Haspengouw hun debuut met de Hyundai i20 R5. Munster geniet de steun van Hyundai Motorsport Customer Racing en Hyundai Belux. De wagen wordt klaargestoomd door BMA. De ambities voor dit weekend? Foutloos blijven, de wagen ontdekken en de eerste punten scoren. 

Story image

Een nieuw seizoen, een nieuwe wagen in samenwerking met een officiële structuur, en steun van de constructeur. Veel spannender kan het niet worden voor een jonge, ambitieuze rijder als Grégoire Munster. In aanloop naar de eerste wedstrijd van het Jobfixers Belgian Rally Championship organiseerde BMA op woensdagvoormiddag een testsessie waar Grégoire zijn eerste meters met zijn nieuwe wagen reed. Zijn eerste indrukken:

“Ik heb reikhalzend uitgekeken naar die allereerste meters. Veel tijd om in de Hyundai weg te dromen was er echter niet. Zaterdag wacht ons met de rally van Haspengouw de eerste wedstrijd. De weersomstandigheden deze ochtend bemoeilijkten de eerste testsessie. In het begin stond de wagen nogal hard. In vergelijking met veel andere zijn de Belgische wegen best speciaal: ze zijn hobbeliger, bieden geen constante grip en er zijn nogal wat koorden. Op het einde van mijn eerste halve werkdag aan het stuur van de Hyundai i20 R5 ben ik best tevreden. In vergelijking met deze ochtend hebben we heel veel dingen gewijzigd waardoor ik nu een basisafstelling beet heb. Ik voel me comfortabel in de auto en dat geeft veel vertrouwen. Vanaf deze basisafstelling kunnen we stapsgewijs beginnen bouwen.” 

De traditionele openingswedstrijd van het Belgian Rally Championship is de rally van Haspengouw. Verdeeld over drie lussen van telkens vier klassementsritten krijgen de deelnemers in totaal 126.02 competitieve kilometers voor de wielen geschoven.  

“Alles is nieuw, zowel voor mezelf als voor het team. Ik wil dan ook niet meteen teveel druk opleggen”, zegt Grégoire Munster. “Er nemen dit jaar veel talentvolle rijders deel aan het kampioenschap, en dat maakt regelmaat belangrijk. Het wordt zaterdag niet mijn eerste keer in Haspengouw, wel de eerste keer met een R5. De ambitie is om foutloos te blijven, de wagen te ontdekken en te ontwikkelen, stapsgewijs het tempo proberen op te voeren om zo op het einde van de dag mijn eerste BK-punten van het nieuwe seizoen te scoren. Samen met mijn copiloot Louis Louka wil ik een waardige ambassadeur voor Hyundai zijn. Dankzij hun steun kan ik een nieuwe wagen ontdekken en krijg ik dit jaar veel kansen. Ik ben hen enorm dankbaar voor deze kans die ik met twee handen wil grijpen.” 

De rally van Haspengouw start zaterdagochtend om 08.00 u en eindigt ‘s avonds om 19.00 u.

Download hier het persbericht in PDF-formaat. 200227-HaspengouwPreview_NL.pdf - 192 KB

 

 

Over Hyundai Belux Newsroom

Hyundai Belux - Korean Motor Company is de officiële invoerder van Hyundai voor België en Luxemburg. Vermeldingen van bepaalde uitrustingen en specificaties in nieuwsberichten op deze website zijn niet bindend. Sommige verwijzingen, uitrustingen en cijfers zijn mogelijks bedoeld voor modellen buiten de Belux markt. Ook prijsstellingen, kortingen of andere acties zijn niet bindend en mogelijks beperkt in de tijd.

Hyundai Belux - Korean Motor Company est l’importateur officiel pour Hyundai en Belgique et au Luxembourg. Les informations de certains équipements et spécifications mentionnées sur ce site ne sont pas contraignantes. Certaines références, équipements et chiffres peuvent être destinés à des modèles extérieurs au marché Belux. Les prix, réductions ou autres actions ne sont pas contraignants et peuvent être limités dans le temps.

Twitter: @Hyundai_B_News

Hyundai Belux Newsroom
Korean Motor Company nv - Hyundai Belux
Pierstraat 229 - 2550 Kontich