SEVEN Concept

SEVEN Concept

Hyundai onthult unieke SUEV voor IONIQ modellijn

  • SEVEN blikt vooruit op design en vernieuwing van toekomstige sport utility electric vehicle (SUEV) van Hyundai
  • Uniek interieur voor maximale vrijheid en comfort, met een premium lounge ervaring
  • Verdere groei van IONIQ BEV gamma, kaderend in de elektrificatiestrategie van Hyundai

 

Los Angeles, 17 november 2021 – Hyundai Motor Company onthult vandaag SEVEN, zijn nieuwe sport utility electric vehicle (SUEV) concept car op AutoMobility LA. Deze segment-overschrijdende elektrische SUV staat van 19 tot 28 november op de Hyundai-stand in het LA Convention Center.

Na de concept cars 45 in 2019 en Prophecy in 2020, luidt SEVEN concept nu een nieuw hoofdstuk in voor de IONIQ modellijn die Hyundai specifiek in het leven riep voor elektrische auto’s op batterijen. Daarmee toont Hyundai alweer zijn engagement om tegen 2045 volledig koolstofneutraal te werken.

IONIQ: specifieke BEV modellijn met visie op toekomstige mobiliteit

Elk IONIQ-model biedt een unieke beleving waarbij de meest geavanceerde technologie dagelijks bruikbaar wordt. SEVEN concept is daar opnieuw een perfect voorbeeld van, met een heel vernieuwende kijk op ruimte die een – letterlijk – rijdende woonkamer mogelijk maakt.

Met een uitgepuurd, aërodynamisch SUV koetswerk en heel sterke présence bouwt SEVEN concept verder op het Electric-Global Modular Platform of E-GMP, dat Hyundai Motor Group specifiek ontwikkelde voor elektrische auto’s op batterijen. De opvallend lange wielbasis en volledig vlakke vloer van het E-GMP maken het mogelijk om een heel nieuw soort auto te ontwerpen.

De lijnen van SEVEN wijken af van een typische SUV. De lage aanzet van de motorkap, de in één stuk doorgetrokken, gebogen daklijn en de bijzonder lange wielbasis tonen meteen hoe dit geen klassieke SUV met verbrandingsmotor is. Zijn pure en minimalistische vormen contrasteren met zijn forse présence en opvallend krachtige verschijning.

Voor die opvallende verschijning zorgen ook de in de wielen geïntegreerde Active Air Flaps, die in- of uitklappen naargelang lage luchtweerstand of koeling van de remmen nodig is.

In het donker is SEVEN meteen herkenbaar dankzij de voor IONIQ zo typische Parametric Pixel lichtblokken, die hier bij het starten ook een Welcome Sequence brengen. De Parametric Pixels zijn meteen herkenbaar en linken digitaal met analoog zoals bij andere IONIQ-modellen. ​

Premium lounge interieur, klaar voor autonoom rijden

Voor het interieur van SEVEN was ruimtelijke vernieuwing belangrijker dan ooit. De wielbasis meet maar liefst 3,2 meter, met wielen die zo ver mogelijk naar de buitenhoeken van de auto gebracht zijn.

Dankzij de volledig vlakke vloer kan Hyundai experimenteren met alternatieven op de klassieke zetelopstelling in rijen. De stijlloze Coach-deuren bieden een enorme instap naar het warme, verwelkomende interieur. Achterin bieden de gestyleerde daklijn, lange wielbasis en vlakke vloer nieuwe mogelijkheden voor de derde ‘zetelrij’, die helemaal als premium lounge werd ingericht. ​

Binnenin blikt SEVEN ook vooruit op autonome mobiliteit. Verwerkt in de bestuurdersstoel zit een wegklapbare controlestick, die verdwijnt wanneer hij niet gebruikt wordt. Door het wegvallen van klassieke bedieningselementen, draagt ook de ultra-stijlvolle cockpit met ingebouwde schermen bij aan de lounge-ervaring. De stoelopstelling is radicaal vernieuwend, met draaiende loungezetels en een gebogen zitbank, allemaal in functie van flexibiliteit voor al dan niet autonoom rijden.

SEVEN heeft een Universal Island middenconsole, speciaal ontworpen onboard toepassingen en een multifunctionele ‘Smart Hub’ grafische interface. Wanneer de Smart Hub voorin en de lounge-opstelling achterin gecombineerd worden, biedt SEVEN een unieke binnenruimte waar alle inzittenden samen kunnen genieten in sfeerlicht. Onderweg zorgt een ingebouwde koelkast voor koele drankjes en kunnen schoenen in een speciaal ontworpen, verfrissend compartiment. ​

In het dak van SEVEN concept zit een panoramisch scherm dat niet alleen beelden kan tonen, maar ook de interieursfeer mee kan bepalen naargelang de stemming en smaak van de inzittenden.

Sterke prestaties, 480 km rijbereik

Dankzij de technische mogelijkheden van het E-GMP-platform kan SEVEN prat gaan op uitstekende cijfers voor rijbereik en ultrasnel laden. Aan een 350 kW-lader kan in twintig minuten van 10% tot 80% worden bijgeladen, en voor de totale autonomie mikt Hyundai op meer dan 480 km. ​ ​

Na zijn onthulling in Los Angeles, publiceerde Hyundai Motor ook een bijzondere video over de unieke ervaring die SEVEN biedt op zijn wereldwijde YouTube-kanaal: http://worldwide.hyundai.com.

Download hier de reveal-video SEVEN-reveal.mp4 - 72 MB Download hier het persbericht 211117-SEVEN-reveal_NL.pdf - 218 KB

 

 

 

 

 

 

 

Over Hyundai Belux Newsroom

Hyundai Belux - Korean Motor Company is de officiële invoerder van Hyundai voor België en Luxemburg. Vermeldingen van bepaalde uitrustingen en specificaties in nieuwsberichten op deze website zijn niet bindend. Sommige verwijzingen, uitrustingen en cijfers zijn mogelijks bedoeld voor modellen buiten de Belux markt. Ook prijsstellingen, kortingen of andere acties zijn niet bindend en mogelijks beperkt in de tijd.

Hyundai Belux - Korean Motor Company est l’importateur officiel pour Hyundai en Belgique et au Luxembourg. Les informations de certains équipements et spécifications mentionnées sur ce site ne sont pas contraignantes. Certaines références, équipements et chiffres peuvent être destinés à des modèles extérieurs au marché Belux. Les prix, réductions ou autres actions ne sont pas contraignants et peuvent être limités dans le temps.

Twitter: @Hyundai_B_News

Hyundai Belux Newsroom
Korean Motor Company nv - Hyundai Belux
Pierstraat 229 - 2550 Kontich