Sportiever en efficiënter: de nieuwe Hyundai Tucson krijgt als eerste SUV een N-Line versie

Sportiever en efficiënter: de nieuwe Hyundai Tucson krijgt als eerste SUV een N-Line versie

Komst van een tweede mild hybrid-aandrijflijn van 48 volt in het Tucson-gamma.

Met de nieuwe Tucson N-Line breidt Hyundai zijn gamma van aantrekkelijke N-Line modellen uit voor zijn Europese klanten, met zijn eerste SUV die uitpakt met de sportieve N-Line uitstraling. Het nieuwe model combineert de kracht, de veiligheid en het comfort waarop de Tucson prat gaat, met de dynamische stijl en uitstraling van een N-Line versie.

Na de succesvolle marktintroductie van de i30 N-Line breidt Hyundai zijn dynamische uitrustingsniveau verder uit: “Met de nieuwe Tucson N-Line biedt Hyundai deze sportiviteit aan klanten die ook de veelzijdigheid en het comfort van een SUV verlangen”, zegt Andreas-Christoph Hofmann, Vice-President Marketing en Product bij Hyundai Motor Europe. “De Tucson is ons bestverkochte model in Europa en hij is echt in het hart van ons merk gepositioneerd. Daarom zijn we verheugd dat we deze N-Line versie aan onze klanten in dit segment kunnen voorstellen.”

Story image

Naast de 2.0 CRDi-dieselmotor met 48 volt batterij die in 2018 in de nieuwe Tucson werd geïntroduceerd, heeft Hyundai zijn efficiënte en snel reagerende mild hybrid-technologie van 48 volt nu gekoppeld aan de 1.6 CRDi-dieselmotor van 100 kW/136 pk, waardoor het brandstofverbruik met maximaal 11 procent daalt (NEDC 2.0).

De mild hybrid-aandrijflijn maakt deel uit van Hyundai’s wereldwijde inspanningen om het brandstofverbruik te verminderen. De technologie maakt gebruik van een lithium-ionpolymeerbatterij van 0,44 kWh en 48 volt, een Mild Hybride Starter Generator (MHSG), een LDC-omvormer (Low Voltage DC/DC of laagspanningsgelijkstroom/gelijkstroom) en een omvormer. Dankzij deze 48 V-technologie slaagt Hyundai erin het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot van de nieuwe Tucson met maximaal 11 procent te verminderen.

Story image

Met zijn vermogen van 136 kW/185 pk is de 2.0 CRDi met mild hybrid-technologie van 48 volt de krachtigste motor in het aanbod van de nieuwe Tucson N-Line. Een andere evenwichtige optie is de 1.6 T-GDI-benzinemotor van 130 kW/177 pk. Alle motoren voldoen aan de nieuwe Euro 6d Temp-uitstootnormen.

Meer dan een nieuwe look: sportief N-Line gevoel met aangepaste ophanging en stuurinrichting

De Tucson N-Line is een unieke combinatie van een gezins-SUV en N-geïnspireerde sportiviteit. Het nieuwe uitrustingsniveau biedt koetswerk- en interieurdetails die geïnspireerd zijn op het N-gamma, het highperformance aanbod van Hyundai. De dynamische designdetails worden op de turbobenzine-versie en de krachtigste diesel aangevuld met een verfijnde MDPS-stuurbekrachtiging (Motor Driven Power Steering) en een aangepast onderstel, zodat klanten een nog sportievere rijervaring kunnen genieten. De veren van deze Tucson N-Line topversies zijn achteraan 5% en vooraan 8% stijver, terwijl softwareaanpassingen in de stuurinrichting een iets directer en meer lineair stuurgevoel verlenen.

Hertekende bumpers en een radiatorrooster met donkere honingraatgrille en een rand in donker chroom maken een sterke eerste indruk. Verder benadrukken de donkere lichtmetalen 19-duimvelgen in combinatie met de zwartglanzende buitenspiegelkappen en dakspoiler de sportieve uitstraling van de auto. Zwart omrande koplampen, unieke dagrijlichten en LED-lichtdesign en donkere raamframes in combinatie met deurklinken in koetswerkkleur verlenen de Tucson N-Line een dynamischere look.

Story image

In de auto genieten bestuurder en passagiers van N-sportstoelen in leer en suède, en rode stiknaden op het stuurwiel en de stoelen. De N-Line afwerking omvat ook lichtmetalen pedalen en een met leer beklede N-versnellingspook met rode accenten.

De nieuwe Tucson N-Line – ontworpen, getest en gebouwd in Europa – is verkrijgbaar in negen verschillende koetswerkkleuren.

Over Hyundai Belux Newsroom

Hyundai Belux - Korean Motor Company is de officiële invoerder van Hyundai voor België en Luxemburg. Vermeldingen van bepaalde uitrustingen en specificaties in nieuwsberichten op deze website zijn niet bindend. Sommige verwijzingen, uitrustingen en cijfers zijn mogelijks bedoeld voor modellen buiten de Belux markt. Ook prijsstellingen, kortingen of andere acties zijn niet bindend en mogelijks beperkt in de tijd.

Hyundai Belux - Korean Motor Company est l’importateur officiel pour Hyundai en Belgique et au Luxembourg. Les informations de certains équipements et spécifications mentionnées sur ce site ne sont pas contraignantes. Certaines références, équipements et chiffres peuvent être destinés à des modèles extérieurs au marché Belux. Les prix, réductions ou autres actions ne sont pas contraignants et peuvent être limités dans le temps.

Twitter: @Hyundai_B_News

Hyundai Belux Newsroom
Korean Motor Company nv - Hyundai Belux
Pierstraat 229 - 2550 Kontich