Studenten winnen 15.000 € en Hyundai Brilliant Young Entrepreneurs Award voor doorstart van hun bedrijf.

ICU ‘I See You’ gaat de strijd aan met webcamhackers en ontwerpt originele webcamcovers.

 

  • Team UC Leuven-Limburg wint Hyundai Brilliant Young Entrepreneurs 2015.
  • ICU ‘I See You’ gaat de strijd aan met webcamhackers en ontwerpt originele webcamcovers.
  • Hyundai voorziet 15.000 € voor de doorstart van het bedrijf en begeleiding.

Op 5 mei werd voor de derde keer in Vlaanderen de winnaar gekozen van de Hyundai Brilliant Young Entrepreneurs prijs. Tien laureaten namen het tegen elkaar op in een wervelende finale en stelden hun vernieuwend business-idee voor aan een negenkoppige jury. Drie studenten van UC Leuven-Limburg wonnen de strijd met hun originele webcamcovers. Ze ontvangen van Hyundai BeLux een bedrag van 15.000 euro en professionele coaching om een succesvolle doorstart te maken met hun Vlajo Small Business Project ‘ICU’, uitgesproken als 'I See You', een verwijzing naar webcamhackers.

Veiligheid voor onze jongeren

Als eindwerk ontwierpen de studenten Leen Schevenels, Hakan Tabu en Greet Janssens een bedekking voor computerwebcams. Hiermee willen ze de strijd aangaan met webcamhackers. Het ontging hen niet dat er steeds meer gevallen van webcamhacking worden gemeld, waarbij onze jongeren vaak het slachtoffer zijn. Experts adviseren dan ook om webcams af te schermen, wat vaak gebeurt met een stukje plakband of post-it. Maar deze stickers zijn niet de meest computervriendelijke noch elegante opties, zo zijn ze moeilijk te verwijderen en blijft er vaak lijm op je computer achter. Hiervoor vonden Leen, Hakan en Greet een oplossing: ze ontwikkelden een cover die gemakkelijk te verwijderen is én tegelijk mooi oogt. "We zijn de eersten in België die het product op de markt brengen", zegt Leen. "Ook andere bedrijven waren bezig met een cover te ontwerpen, maar dat zijn nog prototypes.

Intussen werden er al meer dan zeshonderd webcamcovers verkocht. De voordelen van onze webcamcovers zijn dat je hem op je computer of tablet kan laten zitten als je hem sluit en we verkopen hem in verschillende kleuren. We mikken op een verkoopprijs van ongeveer 3 euro."

Alle tien studententeams werden beoordeeld op hun businessplan en bedrijfspitch. De jury prees de ondernemingszin van het winnende ICU-team en roemde het potentieel van hun businessconcept. “Je hoeft niet altijd het warm water uit te vinden om innovatief te zijn of een oplossing te vinden voor een zeer alledaags en tegelijk onderschat probleem.”, aldus William Meerschaut, PR & Communications Manager van Hyundai BeLux die voor Hyundai deel uitmaakte van de jury.

“Het ICU concept slaagt erin het steeds vaker voorkomende misbruik via webcams onder de aandacht te brengen, en er meteen ook een heel eenvoudige en praktische oplossing voor te bedenken. We zijn ervan overtuigd dat hun project veel mogelijkheden biedt en snel winst kan maken.”

Hyundai voorziet voor de winnaars van het project een cheque van 15.000 €. Die krijgen ze echter niet zomaar; de nieuwbakken bedrijfsleiders moeten voor elke schijf die ze aanvragen ook onderbouwen waar het geld voor gebruikt zal worden. Tegelijk zal Hyundai het team ook begeleiden in het nemen van de juiste beslissingen.

Briljant Young Entrepreneurs

Brilliant Young Entrepreneurs is een initiatief van Hyundai Motor Europe en de Europese koepelorganisatie voor jong ondernemerschap JA-YE Europe. Dit initiatief heeft als doel de ondernemersvaardigheden van creatieve jonge mensen te stimuleren. Het is een netwerk waarin in Europa jaarlijks 3 miljoen studenten deelnemen aan een ondernemersprogramma. De prijs gesponsord door Hyundai Motor Europe wordt in 18 Europese landen uitgeschreven.

Foto-bijschrift: v.l.n.r. Caroline Donck (Hyundai Belux), Leen Schevenels, Hakan Tabu, Greet Janssens en William Meerschaut (Hyundai Belux)

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Hyundai Belux Newsroom

Hyundai Belux - Korean Motor Company is de officiële invoerder van Hyundai voor België en Luxemburg. Vermeldingen van bepaalde uitrustingen en specificaties in nieuwsberichten op deze website zijn niet bindend. Sommige verwijzingen, uitrustingen en cijfers zijn mogelijks bedoeld voor modellen buiten de Belux markt. Ook prijsstellingen, kortingen of andere acties zijn niet bindend en mogelijks beperkt in de tijd.

Hyundai Belux - Korean Motor Company est l’importateur officiel pour Hyundai en Belgique et au Luxembourg. Les informations de certains équipements et spécifications mentionnées sur ce site ne sont pas contraignantes. Certaines références, équipements et chiffres peuvent être destinés à des modèles extérieurs au marché Belux. Les prix, réductions ou autres actions ne sont pas contraignants et peuvent être limités dans le temps.

Twitter: @Hyundai_B_News

Neem contact op met

Korean Motor Company nv - Hyundai Belux Pierstraat 229 - 2550 Kontich

www.hyundai.be