Supernal debuteert eVTOL-productconcept op CES 2024

Supernal debuteert eVTOL-productconcept op CES 2024

Voertuig en bijbehorende vertiport staan voor gedurfde toekomst van vliegen

LAS VEGAS, 9 januari 2024 - Supernal LLC - Hyundai Motor Group's Advanced Air Mobility (AAM) bedrijf - onthulde vandaag S-A2, haar elektrische verticale start en landing (eVTOL) voertuig concept op CES 2024. Het piloot-plus-vierpersoonsvoertuig markeert de nieuwste mijlpaal in de routekaart van Supernal om veilige, efficiënte en betaalbare alledaagse vliegreizen voor passagiers te commercialiseren.

S-A2 bouwt voort op het visieconcept van het bedrijf, S-A1, dat het debuteerde op CES 2020, en brengt de innovatieve ruimtevaarttechniek en het esthetische ontwerp van de Hyundai Motor Group voor de auto-industrie samen om een nieuwe vervoerswijze te creëren die mensen in stedelijke gebieden sneller van punt A naar punt B brengt. Supernal zal het veiligheidsniveau van de commerciële luchtvaart bereiken en een betaalbare productie van zijn voertuigen mogelijk maken, terwijl het zich voorbereidt om in 2028 op de markt te komen.

"Vanaf het begin is Supernal op een missie geweest om het juiste product en de juiste markt op het juiste moment te creëren", zegt Jaiwon Shin, president van Hyundai Motor Group en CEO van Supernal. "De onthulling van de S-A2 toont onze niet aflatende inzet om die missie waar te maken met een veilig, efficiënt voertuigontwerp dat een duidelijk pad naar markttoegang biedt. Door gebruik te maken van ons getalenteerde 600-koppige team, de uitgebreide technische en zakelijke mogelijkheden van Hyundai Motor Group en vertrouwde luchtvaartleveranciers over de hele wereld, is Supernal klaar om een nieuw tijdperk van vliegen in te luiden."

Technische onderdelen

De S-A2 is een V-staartvliegtuig dat is ontworpen voor een kruissnelheid van 120 mijl per uur op een hoogte van 1.500 voet om in eerste instantie te voldoen aan de typische behoeften van stedelijk gebruik van reizen van 25 tot 40 mijl. Het beschikt over een gedistribueerde elektrische voortstuwingsarchitectuur en heeft acht volledig draaiende rotors. Bij ingebruikname zal het voertuig van Supernal net zo stil zijn als een vaatwasser: 65 dB bij verticaal opstijgen en landen en 45 dB bij horizontaal vliegen.

Het voertuig is ontworpen met prioriteit voor veiligheid en een focus op duurzaamheid en passagierscomfort. Het is ontworpen om te voldoen aan de wereldwijde veiligheidsstandaard voor de commerciële luchtvaart en heeft een robuust casco met redundante componenten in kritieke systemen zoals de aandrijflijn, vluchtbesturing en avionica. De volledig draaiende rotorconfiguratie drijft het voertuig met een unieke efficiëntie door zowel de verticale liftfase als de horizontale kruisfase van de vlucht. Om de superieure kwaliteit te behouden en toch kosteneffectief te zijn, zal het voertuig worden geproduceerd met behulp van Hyundai's massaproductiecapaciteit.

"Het productconcept van Supernal is het resultaat van de creativiteit en het harde werk van ons team van wereldklasse. S-A2 is ontworpen om optimaal te profiteren van de opkomende elektrische aandrijflijnen die de volgende generatie luchtvaart zullen definiëren," zegt Ben Diachun, chief technology officer van Supernal. "Van hieruit zullen we dit concept ontwikkelen tot een revolutionair commercieel product."

Terwijl Supernal doorgaat met het optimaliseren van zijn voertuig voor certificering, massaproductie en uitgebreide gebruiksscenario's, richt het bedrijf zich ook op de modulariteit van het interieur en de mogelijkheid om de batterij te upgraden. Dit omvat de mogelijkheid om de batterijmodule te vervangen naarmate de technologie voortschrijdt.

Esthetisch ontwerp

De ingenieursteams van Supernal werkten samen met de autodesigners van Hyundai Motor Group aan de esthetiek van de S-A2 - een mix van design en functionaliteit - die luchtvaartmaatschappijen zal aantrekken en de passagierservaring van AAM zal creëren. Verschillende kleurenpaletten en materialen geven de verschillende piloot- en passagiersgedeeltes van het voertuig aan. Energieabsorberende onderdelen van luchtvaartkwaliteit zijn geïntegreerd in de frames van de stoelen en dragen bij aan het algehele strakke, minimalistische ontwerp. Verlichtingsovergangen tijdens de vluchtfasen zorgen ervoor dat de cabine groter aanvoelt en geven visuele aanwijzingen, zoals waar in en uit te stappen.

"S-A2 is een echte weergave van 'auto meets aero'. Het is gebaseerd op de competentie van de beste luchtvaartingenieurs van Supernal en de wereldberoemde auto-ontwerpers van Hyundai Motor Group om een ontwerp te creëren waarbij de mens centraal staat en dat de passagierservaring en veiligheid maximaliseert", aldus Luc Donckerwolke, President, Chief Design Officer en Chief Creative Officer van Hyundai Motor Group.

De ontwerpers van de Hyundai Motor Group putten uit hun ervaring met het ontwerpen van "slimme auto's" met een vergelijkbare efficiënte voetafdruk en recente bekroonde elektrische voertuigen, en hebben ook het nieuwste op het gebied van passagierservaring en best practices op het gebied van autodesign in de S-A2 verwerkt.

Supernal op CES 2024

S-A2 is te zien op de Supernal Vertiport tentoonstelling op CES 2024, gelegen op de Diamond parkeerplaats naast de West Hall van het Las Vegas Convention Center. De toekomstige "transport hub" brengt Supernal's holistische visie voor AAM samen en plaatst S-A2 in een operationele setting. Deelnemers hebben de mogelijkheid om - onder één dak - het productconcept van het voertuig te zien, een gesimuleerde vlucht boven de stad Los Angeles te maken, te leren over potentiële vluchtnetwerken en de technologie om deze te ondersteunen, en te begrijpen hoe vertiports en andere transportmodi snellere en eenvoudigere metropolitane reizen zullen creëren.

Vertiports vormen een sleutelelement voor de commercialisering van AAM en dienen als vertrek-, overstap- en bestemmingspunt voor eVTOL-vliegtuigen en bestaande vervoerswijzen. Stille elektrische vluchten zullen vertiports mogelijk maken in steden, op luchthavens en elders voor naadloze integratie met bestaande vervoersmogelijkheden. In combinatie met verbeteringen in de luchtverkeersleiding en geavanceerde microweersvoorspellingen zullen S-A2 en vertiports mobiliteit mogelijk maken die veel verder gaat dan wat de bestaande en verwachte grondinfrastructuur kan leveren.

Klik hier voor meer informatie over Supernal's CES 2024 tentoonstelling en S-A2 visuals.

Over Supernal

Supernal (Su-per-nal) is een Advanced Air Mobility bedrijf dat een elektrisch verticaal opstijgend en landend voertuig (eVTOL) en het grond-lucht ecosysteem ontwikkelt om de opkomende industrie te ondersteunen. Als onderdeel van de Hyundai Motor Group maakt Supernal gebruik van productie-, automatiserings-, supply chain- en R&D-expertise van wereldklasse om deze nieuwe, efficiënte transportoptie in de komende decennia algemeen toegankelijk te maken.

 

Over Hyundai Belux Newsroom

Hyundai Belux - Korean Motor Company is de officiële invoerder van Hyundai voor België en Luxemburg. Vermeldingen van bepaalde uitrustingen en specificaties in nieuwsberichten op deze website zijn niet bindend. Sommige verwijzingen, uitrustingen en cijfers zijn mogelijks bedoeld voor modellen buiten de Belux markt. Ook prijsstellingen, kortingen of andere acties zijn niet bindend en mogelijks beperkt in de tijd.

Hyundai Belux - Korean Motor Company est l’importateur officiel pour Hyundai en Belgique et au Luxembourg. Les informations de certains équipements et spécifications mentionnées sur ce site ne sont pas contraignantes. Certaines références, équipements et chiffres peuvent être destinés à des modèles extérieurs au marché Belux. Les prix, réductions ou autres actions ne sont pas contraignants et peuvent être limités dans le temps.

Twitter: @Hyundai_B_News

Hyundai Belux Newsroom
Korean Motor Company nv - Hyundai Belux
Pierstraat 229 - 2550 Kontich