Wereldpremière: Hyundai trekt het doek van de nieuwe Elantra.

Nieuwe populaire C-segment berline krijgt aantrekkelijk design, moderne technologieën waaronder DCT-7 versnellingsbak, nieuwe veiligheidsuitrustingen en een luxueuze uitrusting.

Hyundai Motor Company heeft in Korea de volledig nieuwe Elantra (op de thuismarkt “Avante” genoemd) onthuld. Het nieuwe design van de Elantra wordt gekenmerkt door een vloeiend lijnenspel dat tegelijk sierlijk en expressief is. Binnenin wordt de stijlvolle aanpak doorgetrokken met kwalitatieve materialen en een boordplank die 6,9 graden naar de bestuurder is gekanteld voor een optimale ergonomie.

Vernieuwende uitrustingen

De nieuwe Elantra pakt ook uit met uitrustingen die we al kennen van andere modellen die Hyundai recent lanceerde. Op het comfortvlak noteren we de elektrisch verstelbare stoelen met geheugenfunctie, een Harman audio-multimediasysteem en de Smart Trunk waarbij de koffer automatisch opent wanneer je met volle handen de achterkant van het voertuig nadert.

Qua veiligheid voorziet Hyundai de modernste systemen waaronder Autonomous Emergency Braking (AEB), High Beam Assist (HBA), Blind Spot Detection (BSD) en Rear Cross Traffic Alert (RCTA). Bovendien werd maar liefst 53% ultra sterk staal gebruikt, dat is 32% meer dan bij zijn voorganger.

Benzine, diesel en DCT-7

Het gebruik van meer ultra sterk staal komt niet alleen de veiligheid ten goede, maar heeft ook een positieve impact op de dynamische kwaliteiten van de nieuwe Elantra. Onder de kap biedt de constructeur keuze  uit  verschillende  motoren, waaronder een interessante 1.6 GDi benzinemotor met directe injectie, goed voor 132 pk, en een 1.6 CRDi van 136 pk. Die laatste zal overigens beschikbaar zijn met de moderne zeventraps gerobotiseerde automaat met dubbele koppeling (DCT-7).

Gezien de toenemende interesse aan compacte berlines in het C-segment, zal de Belgische invoerder onderzoeken of de nieuwe Elantra mogelijks ook op de Belux-markt geïntroduceerd kan worden.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Hyundai Belux Newsroom

Hyundai Belux - Korean Motor Company is de officiële invoerder van Hyundai voor België en Luxemburg. Vermeldingen van bepaalde uitrustingen en specificaties in nieuwsberichten op deze website zijn niet bindend. Sommige verwijzingen, uitrustingen en cijfers zijn mogelijks bedoeld voor modellen buiten de Belux markt. Ook prijsstellingen, kortingen of andere acties zijn niet bindend en mogelijks beperkt in de tijd.

Hyundai Belux - Korean Motor Company est l’importateur officiel pour Hyundai en Belgique et au Luxembourg. Les informations de certains équipements et spécifications mentionnées sur ce site ne sont pas contraignantes. Certaines références, équipements et chiffres peuvent être destinés à des modèles extérieurs au marché Belux. Les prix, réductions ou autres actions ne sont pas contraignants et peuvent être limités dans le temps.

Twitter: @Hyundai_B_News

Neem contact op met

Korean Motor Company nv - Hyundai Belux Pierstraat 229 - 2550 Kontich

www.hyundai.be