Winst in Sezoensrally !

Winst in Sezoensrally !

Hyundai mengt zich in Belgische titelstrijd

Grégoire Munster (Hyundai i20 R5) heeft een bijzonder spannende Sezoensrally tot een goed einde gebracht. De 22-jarige officiële rijder van Hyundai-Belux reed van start tot finish aan de leiding. Onderweg gaf hij de zege tot twee keer toe bijna weg, maar telkens herpakte hij zich op indrukwekkende wijze om uiteindelijk de Sezoensrally te winnen. Een masterclass van het duo Munster-Louka.

Eén week na de rally van Wallonië waren de belangrijkste protagonisten van het BRC op de afspraak in Bocholt voor de uitgestelde Sezoensrally. Dat het parcours, dat voor ruim 30% uit gravel en Maaskiezel bestond, kon verrassen had Grégoire Munster afgelopen donderdag tijdens de shakedown ondervonden. Op een lang recht stuk tussen de bomen verloor Munster ei zo na de controle over zijn Hyundai. Dankzij een geweldige reflex kon hij op de baan blijven en bereikte hij met de nodige schade links achter het servicepark. Na een dag hard werken leverde BMA hem deze ochtend een perfecte wagen af.

De gebeurtenissen van afgelopen donderdag hadden geen impact op Munster die met een snelste tijd begon en met een bonus van 1.6 sec de eerste ronde afsloot als leider. Na de tweede ronde werden er dat 5.2 sec. Bij aanvang van de derde lus van vier ritten waren Munster-Louka iets té voorzichtig, verloren ze 5 sec om met 0.2 sec voorsprong aan de leiding te blijven. Het duo reageerde gepast met drie opeenvolgende snelste tijden waarna de voorsprong opliep tot 9.7 sec. Bij de vierde doortocht op Gerdingen maakte Munster een zeldzaam foutje. Hij ging rechtdoor, liet de motor afslaan met 10 sec tijdverlies tot gevolg. Met een voorsprong van 2.2 sec op de eerste achtervolger en 2.5 sec op de tweede achtervolger en nog drie ritten te rijden was alles te herdoen. Munster liet zich niet van de wijs brengen, won de twee daaropvolgende ritten om met een eerder comfortabele voorsprong aan de slotrit te beginnen en het werk af te maken.

Story image
“Goh, zo’n domme fout zou eigenlijk niet mogen gebeuren. Ik miste een rempunt, ging rechtdoor waarna de motor afsloeg”, begint Grégoire Munster zijn analyse. “Het duurt altijd even vooraleer de wagen herstart, nu leek het wel een eeuwigheid. Eens terug op weg hebben we gewoon proberen opnieuw gefocust te rijden. Het heeft geen zin om dan proberen de verloren tijd proberen goed te maken want dat lukt je toch niet. In de daaropvolgende ritten hebben we ons goed herpakt. Uiteindelijk winnen we de rally. Ik heb er weinig woorden voor. Het is onze tweede zege in drie wedstrijden. Deze overwinning wil ik opdragen aan het team. Het is mijn manier om hen te bedanken voor hun harde werk na mijn foutje op donderdag. Van donderdag of vrijdag hebben zij de nacht doorgewerkt om de wagen rijklaar te krijgen voor de technische controle op vrijdag.”

Na de vierde plaats in de Omloop van Vlaanderen, de zege in de East Belgian Rally, de tweede plaats in de rally van Wallonië wint Munster nu de Sezoensrally. ​ In de tussenstand van het BRC schuift hij op naar de tweede plaats op vier punten van de leider. “Tot voor deze rally hebben we het wedstrijd per wedstrijd aangepakt zonder daarbij te denken aan het kampioenschap. Ik begin aan elke wedstrijd om zo snel als mogelijk te rijden met als doel te winnen. Die aanpak loont. Op naar de Condroz.”

 

Over Hyundai Belux Newsroom

Hyundai Belux - Korean Motor Company is de officiële invoerder van Hyundai voor België en Luxemburg. Vermeldingen van bepaalde uitrustingen en specificaties in nieuwsberichten op deze website zijn niet bindend. Sommige verwijzingen, uitrustingen en cijfers zijn mogelijks bedoeld voor modellen buiten de Belux markt. Ook prijsstellingen, kortingen of andere acties zijn niet bindend en mogelijks beperkt in de tijd.

Hyundai Belux - Korean Motor Company est l’importateur officiel pour Hyundai en Belgique et au Luxembourg. Les informations de certains équipements et spécifications mentionnées sur ce site ne sont pas contraignantes. Certaines références, équipements et chiffres peuvent être destinés à des modèles extérieurs au marché Belux. Les prix, réductions ou autres actions ne sont pas contraignants et peuvent être limités dans le temps.

Twitter: @Hyundai_B_News

Hyundai Belux Newsroom
Korean Motor Company nv - Hyundai Belux
Pierstraat 229 - 2550 Kontich