Ypres Rally - preview

Ypres Rally - preview

Grote afspraak… én groot nieuws voor Grégoire Munster

10 augustus 2022

Binnen één week staan Grégoire Munster en Louis Louka in hun Hyundai i20 N Rally2 voor één van de belangrijkste afspraken van hun seizoen: de Ardeca Ypres Rally. Grégoire en Louis treden er aan in het Belgisch én WRC2-kampioenschap, en kunnen zich in één van de grootste autosportevenementen van ons land meten met de allerbesten. En of ze zich willen laten gelden, want het tweetal heeft de rest van het seizoen nog een paar nieuwe afspraken op het hoogste niveau aan hun agenda toegevoegd !

Story image

De voorbereidingen voor de Rally van Ieper zijn in volle gang, maar Grégoire Munster blijft zijn eigen rustige zelf. “Natuurlijk is Ieper een belangrijk moment, en we kijken er elk jaar opnieuw héél erg naar uit om op het hoogste niveau te kunnen rijden in de grootste wedstrijd van ons land. Dat is nu ook zo, maar als je echt wil presteren, vraagt élke wedstrijd eigenlijk dezelfde grondige voorbereiding. In dat opzicht is het dus ook gewoon ‘business as usual’ hoor.”

De ambities van Grégoire en Louis zijn in elk geval heel duidelijk: in Ieper willen ze zichzelf echt in de kijker rijden. “Vooraf uitspraken doen over posities is in Ieper onbegonnen werk”, vertelt hij. “De concurrentie is hier echt ijzersterk, en zowel in het WRC2- als in het Belgisch kampioenschap wordt er nog volop gestreden voor de titel. Elke seconde telt, en zo’n lange wedstrijd waar je continu op de limiet rijdt, is compleet onvoorspelbaar. Maar ons doel is zeker om ons ook op dit allerhoogste niveau te laten opmerken en – waarom niet – de internationale toppers in het vizier te houden. Dan kan alles gebeuren, en het publiek zal er zeker van kunnen smullen!”

Dat internationale toppers een ijkpunt worden voor Grégoire en Louis in Ieper, is geen toeval. Want midden in de aanloop naar deze rally, kregen ze bijzonder fijn nieuws over de rest van hun seizoen. De WRC2-manches van Griekenland en Spanje zijn alvast toegevoegd aan hun agenda. “Echt heerlijk nieuws was het, en het maakt de motivatie om in Ieper te schitteren alleen maar groter”, glundert Grégoire. “We hadden al best een mooi programma samengesteld met de budgetten van al onze partners die op tafel lagen. Maar dankzij een extra bijzondere inspanning van onze partner Fleetback, kunnen we in de tweede helft van het seizoen opnieuw internationaal aan de slag! Een unieke opportuniteit waar we alweer een schat aan ervaring kunnen opdoen.”

Die beide wedstrijden combineren Grégoire en Louis met nog twee van de mooiste wedstrijden in het Belgisch kampioenschap: de East Belgian Rally en de Spa Rally. “En als ik ook nog even écht mag dromen… dan hoop ik dat onze prestaties hier in Ieper en in de komende WRC2-rally’s ons ook een paar deuren kunnen openen richting Japan,” besluit Grégoire Munster. Wordt zeker vervolgd, maar nu eerst afspraak volgende week, in onze eigen Westhoek. ​ ​ ​

Download het persbericht 220810-Ieper-preview_NL.pdf - 286 KB

 

 

Over Hyundai Belux Newsroom

Hyundai Belux - Korean Motor Company is de officiële invoerder van Hyundai voor België en Luxemburg. Vermeldingen van bepaalde uitrustingen en specificaties in nieuwsberichten op deze website zijn niet bindend. Sommige verwijzingen, uitrustingen en cijfers zijn mogelijks bedoeld voor modellen buiten de Belux markt. Ook prijsstellingen, kortingen of andere acties zijn niet bindend en mogelijks beperkt in de tijd.

Hyundai Belux - Korean Motor Company est l’importateur officiel pour Hyundai en Belgique et au Luxembourg. Les informations de certains équipements et spécifications mentionnées sur ce site ne sont pas contraignantes. Certaines références, équipements et chiffres peuvent être destinés à des modèles extérieurs au marché Belux. Les prix, réductions ou autres actions ne sont pas contraignants et peuvent être limités dans le temps.

Twitter: @Hyundai_B_News

Hyundai Belux Newsroom
Korean Motor Company nv - Hyundai Belux
Pierstraat 229 - 2550 Kontich