Hyundai Kona EV is volwaardige elektrische gezinswagen met interessant prijskaartje

Hyundai Kona EV is volwaardige elektrische gezinswagen met interessant prijskaartje

Met een instapprijs van 37.999 € is de volledig elektrische Kona (39,2 kWh) van Hyundai de interessantste volwaardige gezinswagen op de markt die meer dan 300 km kan rijden op één lading. De krachtiger variant (64 kWh) doet bijna 500 km met een volle batterij. In beide gevallen gaat het reeds over de strengere WLTP-normen.

De op het salon van Genève gelanceerde elektrische Kona kent zijn prijs. De invoerder voor België en Luxemburg voorziet twee aandrijflijnen; de versie met de grootste actieradius (64 kWh) laat de eigenaar tot 482 kilometer rijden tot de volgende oplaadbeurt en levert een maximumvermogen van 204 pk. De basisversie rijdt met een batterijcapaciteit van 39,2 kWh al 312 km op één lading en levert 135 pk. Het onmiddellijk beschikbare koppel van 395 Nm stuwt de All-New Kona Electric van 0 naar 100 km/u in slechts 7,6 seconden: ongebreideld rijplezier gegarandeerd.

Vanaf 34.499 € na aftrek van premie

In Vlaanderen voorziet de overheid een premie van 3.500 € op de versie van 39,2 kWh, en een premie van 2.500 € op de krachtigste versies. Dat betekent dat je in Vlaanderen al voor 34.499 € een elektrische Kona voor de deur krijgt die een voldoende groot rijbereik biedt voor de gemiddelde dagelijkse verplaatsingen. Wie toch voor de 64 kWh-versie kiest, betaalt na aftrek van de premie 42.499 €.

Zelfs zonder premie positioneert de nieuwe Kona EV zich als één van de meest interessante elektrische gezinswagens van het moment. Zijn rivalen (BMW i3, Nissan Leaf, Mini Electric en VW e-Golf) zijn stuk voor stuk duurder, en bieden doorgaans een minder complete uitrusting en een garantiepakket dat minder uitgebreid is. Bovendien is de Kona EV een dynamisch gelijnde compacte SUV met alle praktische en functionele voordelen die daaraan gekoppeld zijn.

4 uitrustingsniveaus

Hyundai Belux voorziet een gamma met vier uitrustingsniveaus. Daarbij valt de indrukwekkende standaarduitrusting van de Twist op met o.a. een automatische klimaatregeling, een 7 inch digitale boordplank, alu velgen, parkeersensoren achteraan met camera, Lane Keeping Attention, Driver Attention Warning en een Smart Key.

Al vanaf het tweede niveau Urban krijgt de Kona EV navigatie, een Krell audio systeem en een ISLW of Intelligent Speed Limit Warning. De Sky krijgt nog een rist bijkomende veiligheidsfuncties en comfortuitrustingen.

Net zoals de Kona met verbrandingsmotoren, kan de Kona EV gepersonaliseerd worden dankzij 7 verschillende koetswerkkleuren en 3 contrasterende dakkleuren. 

Download

Voor een uitgebreidere uiteenzetting van alle kenmerken van de Kona EV, verwijzen we graag naar de volledige presskit of de prijslijst

Hyundai zal de Kona EV vanaf september commercialiseren in de Belux. Standaard krijgt de Kona EV een indrukwekkend garantiepakket van 5 jaar algemene waarborg zonder kilometerbeperking, 8 jaar op de high voltage batterij (of 200.000 km) en 8 jaar wegbijstand.

All-New Hyundai Kona Electric – Performance

All-New Hyundai Kona Electric – Product Highlights