IONIQ 6 maakt zijn publieksdebuut op het Autosalon van Brussel

IONIQ 6 maakt zijn publieksdebuut op het Autosalon van Brussel

De grote ster op de stand van Hyundai tijdens het Autosalon van Brussel is natuurlijk de gloednieuwe IONIQ 6. Dit tweede model in de innovatieve en 100% elektrische IONIQ merklijn van het Zuid-Koreaanse autobouwer, na IONIQ 5, beleeft in Brussel zijn Belgische publieksdebuut en zijn verkoopstart op onze markt.

IONIQ 6 is de nieuwste toevoeging aan de 100% elektrische IONIQ merklijn van Hyundai. Zijn bijnaam ‘Electrified Streamliner’ heeft hij te danken aan zijn bijzondere koetswerkdesign, met cleane, eenvoudige lijnen en een pure, aerodynamische vorm die de ontwerpers van Hyundai omschrijven als ‘Emotional Efficiency’.

Gestroomlijnd ontwerp, tot 614 km autonomie

Dat design zorgt niet enkel visueel voor sensatie, het bezorgt IONIQ 6 ook een uitstekende stroomlijn. Zijn bijzonder lage luchtweerstandscoëfficiënt van 0.21 en zijn efficiënte aandrijflijn zorgen voor een gemiddeld WLTP-energieverbruik dat start vanaf amper 13,9 kWh/100km. Daarmee is IONIQ 6 één van de meest energiezuinige elektrische voertuigen op de markt!

Dat zorgt in combinatie met zijn batterijpakket met een capaciteit van 77,4 kWh voor een rijbereik tot 614 km per lading! Daarmee maakt hij definitief komaf met range anxiety tijdens langere trips, ook al omdat hij dankzij zijn 400V/800V architectuur kan DC snelladen aan een vermogen tot 239 kW. Daardoor is een rijbereik van 351 km haalbaar in amper 15 minuten laden.

Ruim, doordacht interieur

IONIQ 6 werd net als het eerste model in de 100% elektrische IONIQ-reeks van Hyundai, IONIQ 5, ontwikkeld op het Electrified Global Modular Platform (E-GMP) van de groep. Dat zorgt niet enkel voor een uitstekende technische basis en de bijhorende efficiëntie, het maakt ook een vernieuwende aanpak voor het interieur mogelijk.

Een extreem lange wielbasis van 2.950 mm op een indrukwekkende totale lengte van 4.855 mm zorgt voor een zee van ruimte binnenin. Het interieur is bovendien bijzonder doordacht, en opgevat als een comfortabele cocon met cleane lijnen, een overzichtelijk volledig digitaal dashboard met een 12 duim groot full-touch infotainmentscherm met Apple CarPlay en Android Auto, een 12 duim grote digitale instrumentencluster en een uitgekiend lichtconcept dat in alle omstandigheden de optimale sfeer schept aan boord. Het infotainmentsysteem van IONIQ 6 wordt geleverd met Bluelink® connectiviteit en biedt real-time actieradiuskaarten op basis van de huidige laadtoestand. De geconnecteerde diensten van het systeem helpen ook bij het zoeken en plannen van de beste route en om onderweg een oplaadstation te voorzien.

RWD of AWD

IONIQ 6 is verkrijgbaar met een keuze uit verschillende aandrijflijnen. Zo is er een versie met achterwielaandrijving (RWD) en een topuitvoering met vierwielaandrijving (AWD), die beschikt over een gecombineerd vermogen van 239 kW en een koppel van 605 Nm. Daarmee sprint IONIQ 6 van 0 naar 100 km/u in 5,1 seconden. Op batterijvlak is er keuze uit een standaardversie met een capaciteit van 53 kWh of een 'long range' batterij met een capaciteit van 77,4-kWh. Het is die laatste versie die, in combinatie met achterwielaandrijving en 18 duim grote velgen, zorgt voor het indrukwekkende rijbereik van 614 km per laadbeurt (WLTP).

IONIQ 6 maakt van veiligheid een prioriteit. Zo is hij uitgerust met de nieuwste versie van Hyundai SmartSense, met geavanceerde rijhulpsystemen die zorgen voor veiligheid en gebruiksgemak op de weg, zoals onder andere Highway Driving Assist 2, Smart Cruise Control en Forward Collision-Avoidance Assist. IONIQ 6 werd in november 2022 dan ook beloond met de maximumscore van vijf sterren door de onafhankelijke veiligheidsorganisatie Euro NCAP, waarbij hij uitblonk in de categorieën 'bescherming van volwassenen', 'bescherming van kinderen' en 'Safety Assist'.

Hoogtechnologisch

IONIQ 6 is het eerste model van Hyundai dat een over-the-air (OTA) Software Update-functie biedt. Met deze technologie kunnen bestuurders het voertuig upgraden wat de elektrische voorzieningen, het autonoom rijden, de batterij en andere functies betreft, om een veiligere en praktischer rijervaring te bieden. Bestuurders kunnen ook kaarten en software bijwerken met de OTA-functie.

IONIQ 6 biedt, net als IONIQ 5, een innovatieve vehicle-to-load (V2L) functie waarmee alle elektrische apparaten van stroom kunnen worden voorzien – ideaal bij een stroomonderbreking, tijdens het kamperen of voor klussen buitenshuis.

Verkoopstart in België

In een aantal Europese landen was een ‘First Edition’ van IONIQ 6 te koop. Met een beperkte oplage van 2.500 stuks was die speciale reeks in minder dan 24 uur uitverkocht! In België start de verkoop van het model in januari. De eerste leveringen volgen in de loop van het tweede kwartaal van 2023.

 

Over Hyundai Belux Newsroom

Hyundai Belux - Korean Motor Company is de officiële invoerder van Hyundai voor België en Luxemburg. Vermeldingen van bepaalde uitrustingen en specificaties in nieuwsberichten op deze website zijn niet bindend. Sommige verwijzingen, uitrustingen en cijfers zijn mogelijks bedoeld voor modellen buiten de Belux markt. Ook prijsstellingen, kortingen of andere acties zijn niet bindend en mogelijks beperkt in de tijd.

Hyundai Belux - Korean Motor Company est l’importateur officiel pour Hyundai en Belgique et au Luxembourg. Les informations de certains équipements et spécifications mentionnées sur ce site ne sont pas contraignantes. Certaines références, équipements et chiffres peuvent être destinés à des modèles extérieurs au marché Belux. Les prix, réductions ou autres actions ne sont pas contraignants et peuvent être limités dans le temps.

Twitter: @Hyundai_B_News

Hyundai Belux Newsroom
Korean Motor Company nv - Hyundai Belux
Pierstraat 229 - 2550 Kontich